Josephine

Kategori: Travelling

Vi åkte till Stockholm

Packade resväskan hela natten / När vi dumpat väskorna på hotellet så lunchade vi i solen / Vi promenerade längs Strandvägen bland alla fina båtar

Här försökte jag se just så glad ut som hon får mig att känna mig. Min egna lillasyster / Glass i solen / Solsken på mitt lilla solsken 👧🌞

*sistah-selfie* på Strandvägen 👩👧

Superglad på Friends Arenas läktare / Shoppade litegrann / Solsken på husfasaderna

Glada och pirriga i väntan på 1D!!!!! ❤️

*goproselfie* Inser nu att jag inte fotade själva konserten. Filmade bara. MEN jag kan ju berätta att vi raveade nonstop i sann Directioner-anda hela konserten. Hesa och trötta och nöjda lämnade vi arenan några timmar senare. Lite lyckligare och snäppet kärare (om möjligt) i Harry också 🙊

MIAMI; Skydiving

Det var en gång en tjej som hette Josephine och hon ba älskar att vara spontan, så en kväll ringde hon till Miami Skydiving Center och bokade tid för fallskärmshopp till sin 20-årsdag som skulle inträffa veckan därpå. 🎈

Jag fick inte mycket sömn natten innan hoppet. Jag låg och vände och vred på mig i mitt lilla hotellrum. Men jag var inte nervös, bara förväntansfull och taggad. Vid 3:30 am somnade jag och vaknade sedan tre timmar senare av mitt alarm. Klev upp, drack lite kaffe och gick sedan mot ett café på Alton Road, där jag skulle bli upphämtad av en instruktör. Det enda jag fått veta var att han skulle ha på sig vit tröja och shorts (mmm jätteutstickande klädsel xD), så varje gång det kom in någon med vit tröja och shorts så bajsade jag mentalt på mig i princip. Tillslut klev en kille in och presenterade sig för mig. Och så åkte vi iväg till flygplatsen i Kendall, där Miami Skydiving Center flyger upp sina plan.

I bilen kände jag att nerverna började komma krälandes uppför ryggen. Blev svettig, bet på naglarna och fick ca trehundra tics pga stress. Men eftersom att jag ville undvika all sorts nervositet så sköt jag tillbaka alla tankar. Det värsta man kan göra är att övertänka. Så jag ba bestämde mig för att inte göra det.

Väl framme på MSC så checkade jag in, fick en bunt papper jag skulle fylla i, där det blandannat stod saker som "jag förstår att det inte är MSC's fel om jag dör idag" och "jag kommer inte att stämma MSC om jag får livshotande skador under mitt hopp." TYP. Och det var ba att *le :-)* och kryssa i JA på alltihopa. Därefter fick jag kliva i selen/ryggsäcken och sedan blev vi som skulle hoppa samtidigt informerade om hur vi skulle hålla kroppen under fallet.

Sedan fick vi varsin instruktör. Min var kanske hur rolig som helst. När alla presenterat sig för varandra så HOPPADE VI IN I LILLPLANET OCH ÅKTE UPP I LUFTEN. Flygningen upp skulle ta tio minuter, men kändes som cirka två. Det gick så fort, och innan jag hann förbereda mig mentalt så åkte dörren upp, jag kände vinden välla in i planet och så sa min hoppgubbe "it's time!!" och jag kände mest "???" Ungefär där insåg jag att "jag ska ju faktiskt hoppa ut ur ett flygplan nu." Jaa vad härligt.............

De två andra som var med hoppade innan oss. Och det sååå himla bittersweet att ba se dom hoppa ur och försvinna bland molnen. När det var vår tur så kände jag ba "ÄEH fyhunnan vad håller jag ens på med?" Och då ba hoppade vi.

1. Sittandes på kanten med benen dinglandes. *kittlades under fossingarna* Här kände jag ren och skär ångest (!)

2. *känslovåg x27337* Här ba kände jag så många känslor på samma gång. VÄRLDENS fjärislfarm i magen och JORDENS lufttryck. Minns inte att jag blundade. Och inte att jag höll sådär hårt i ryggsäcken heller. Så himla kul att se bilderna i efterhand!

3. En sekund senare öppnade jag ögonen och tittade ut över marken. Vilken syn. Och vilken känsla (!!!) Det var som att flyta. Eller sväva. Jag minns inte. Men jag minns det där enorma pirret och jag minns att jag älskade det.

*snygg i luften*
Glädjen och lyckokänslorna som fyllde hela min kropp under fallet var de allra härligaste känslorna jag känt i livet mitt hittills!

Frifallet höll på i 45-50 sekunder, men kändes som 10 ungefär. Jag har fått höra nu i efterhand att första gången alltid swischar förbi på två röda, men att om man hoppar igen så kommer det vara enklare för hjärnan att hinna ta in alla intryck. Att glida runt med fallskärmen tog drygt 5 minuter. Ville aldrig att det skulle ta slut.

När fallskärmen fälldes ut så hamnade man i sittande position. Och att se marken lÅåÅÅångt där nere under fötterna var helt galet häftigt. Och att skymta de andra hopparna sväva omkring längre bort var också helt fantastiskt fränt. Min hoppgubbe var helt galen och jätterolig. Han drog jättekraftigt i remmarna så att fallskärmen svängde omkring jättefort och medförde bergochdalbane-pirr i magen HIHI. + han styrde rakt in i ett stort moln. Kan inte ens hantera hur COOLT det var!!!!!!! Skrattade och skrek som en liten griskulting. Jag fick även styra fallskärmen själv. "Kul" och "roligt" räcker ju inte ens. Önskar att jag kunde komma på maffigare adjektiv för att beskriva det här.

Jag tänker helt klart hoppa igen. Och igen. Och säkert igen. Bästa dagen i livet ❤️Är det någon som är sugen på att hoppa så TVEKA FÖR SJUTTON GUBBAR INTE, för det är allt annat än hemskt och läskigt som jag vet att många tror. Det är en upplevelse för livet. Det är såhär frihet känns kan jag säga. Det var rätt dyrt, och om man vill köpa bilderna och filmen (vilket man VILL göra i och med att man glömmer så fort) så kostar det ännu lite mera.

Jag betalade lite drygt 2000 SEK för själva hoppet
350 SEK för transfer till och från hotellet (nödvändigt då flygplatser brukar ligga en bit utanför stan)
Och ytterligare 1400 SEK för bilder och video från hoppet.

(Obs! Hade inte insett att det blev sådär mycket totalt förrän nu när jag skrev ner det HAHAHAHAHA 😫 *ångest*) Men det var väl spenderade pengar. Jag är så nöjd, så nöjd, så nöjd. Jag hade lätt kunnat betalat mer. För det var värt varenda litet öre. Nu kostar det antagligen inte exakt lika mycket överallt, men jag har förstått att det ligger på ungefär samma prisklass på de flesta ställena. Och finns det någon hoppsugen liten filur som har vägarna förbi Miami Beach så rekommenderar jag varmt Miami Skydiving Center. På deras hemsida finns alla priser och all information man behöver inför ett hopp.
www.miamiskydivingcenter.com *sHoUtOut*

P.s. Cred till den som orkade ta sig igenom hela denna blaska 💌

MIAMI; day 3

En drös med bilder från igår. Delfinbilderna fick jag i pappersform, så jag får fota dom och he ut senare. Då kan jag även berätta mer ingående om hela den upplevelsen också!!

Biscayne Bay. Så himlans fint!!! Ba älskar palmer. Vill bo i en palm ungefär.

Brickell. Storstadsdjungel, litterally HEHE 🌴🏢

*comfy* allt för att undvika solen på min stackars hud *:(*

Brickell. Allt jag ser på denna skylt är "breakfast all day" <3 vilket vinnande koncept!!

Fina blommor everywhere /👵

Dolphin Odyssey. *rynkig handjävel*

Späckhuggare. Sådan mäktig firre 🐋

*pre dolphin selfie*
På toan för ombyte till våtdräkt och ungefär här insåg jag att "OK ska simma med en delfin nu (???) 😁"

Japanmiddag på en uteservering i Brickell.


DET VAR GÅRDAGEN. Jag sitter just nu i lobbyn på mitt hotell och pillar bort flagen från min panna *😝* Utcheckad och färdig. Om en stund ska jag ta bussen till flygplatsen. Och så ska jag äta lunch. Är omänskligt hungrig. PoK

Some people weren't meant to be tamed

*awkward public selfie*

Idag satt jag under ett parasoll på stranden insmord till MAX med spf 30. Sprang ner till vattnet och badade de gångerna solen gick i moln. Livet som bränd 💔 tror ju jämt jämt jämt att jag är odödlig pga mina boliviapigment, men inte en jävel som ej sett solen på 6 månader kan ligga och pressa utan solskydd i tre timmar förstår en väl?! Tydligen inte. Ska aldrig mer få för mig det. Dumma dumma. Är fortfarande röd och öm och skör och allt. Så japp, denna skjortan är min life-saviour även idag. Enda plagget jag kan ha som inte gör ont. Självklart braless (!) testade att ha bh men alltså THAT PAIN. Nej nej nej.

På eftermiddan tog jag en buss till Downtown, för att byta till spårvagn till Brickell, för att till sist ta en buss därifrån till Miami Seaquarium där jag badade med delfiner. Alla flickors dröm sedan barnsben skulle jag tro. Det var riktigt mysigt och jag har bilder från det som jag slänger upp sedan!!

När jag skulle hem igen och återigen "mellanlandade" Brickell så bestämde jag mig för att stanna till där och käka middag. Blev så nyfiken på Brickell första gången jag stannade till. Fullt med uteserveringar och musik från alla världens små hörn. Och människor, SÅ många härliga människor. Jag satte mig på en japansk uteservering och käkade. Mmm. Det var min onsdag det.

XOXO

MIAMI; through my phone

Soluppgång från morgonprommisen till shuttlebussen som tog mig till Miami Skydiving Center. // Vi tre som hoppade samtidigt. Maggie, jag i mitten (syns knappt lol) och Maggies bror Matthew. Så snälla!! // SÅ glad efter hoppet.

Fick diplom för avklarat hopp. // Ett av alla fina livräddningsbås på stranden. // *sand mellan tårna* bästa känslan <3

*awkward beach selfie* känner mig så fruktansvärt skämmig när jag tar public selfies men har ju ingen annan här som kan ta kort på mig såatteh xD // Palmer överallt. // Mera livräddningsbås. Satt till och med badvakter med röda badshorts i vissa bås (!)

Melonfrukke på födelsedan. 🍉🎈 // Födelsedagsdrink i Bayside. // Bayside.

MIAMI; day 2

...nää de e ingen vanli da' för de e Jossi's födelseda, hurra hurra hurra 🎈

The big 20 alltså. Aldrig mera tonåring. Aldrig mera "ung och dum", utan numera endast dum. Det känns bra. 20 känns rätt på något sätt. Ovant men rätt. Jag gjorde frukost på sängen åt mig själv imorse. Vattenmelon och jordgubbar och kalaspuffar och kaffe och varm oboy och ägg och iskall mjölk!! *frUkoStLovEr* Sedan klädde jag på mig och gick till 9th Washington Street där jag hoppade på en buss till Miami Downtown. Man kan ju tro att det kan är väldigt ensamt att resa på egen hand såhär, men här är människorna så himlans öppna och utåtriktade, så innan jag ens hoppat av bussen har jag hunnit med att ha inte bara en, utan TVÅ meningsfulla konversationer med två helt främmande människor, varav en av de sa till mig att "you sound so american, I'd never have guessed you were from Sweden" och det var i princip finaste födelsedagspresenten jag kunnat få av en tvättäkta amerikan HIHI <3

Jag promenerade till Bayside när jag klivit av bussen. Det var som en stor utomhusgalleria/marknad/restaurangområde/minitivoli nere vid hamnen. Det var så så så fint. Och det första jag möttes av när jag klev in på området var en skylt som löd "Bubba Gump Chrimp & Co." (??!!!) Blev så fascinerad och tog ca tretusen bilder på den skylten. Undrar om Forrest jobbade idag. Borde ha gått in och kollat efter *:-)))*

Alldeles vid vattnet fanns ett Hard Rock Café och där bestämde jag mig för att sätta mig och käka trerättersfödelsedagsmiddag. Nämnde lite diskret att det var min födelsedag och fick då bästa bordet ute på terassen!! (win) Beställde birthdaydrink till förrätt, bautastor kycklingsallad till maincourse och OREO CHEESECAKE till efterrätt. Bara titta på den där bilden. SER ni hur god den är?? Mmm klart ni gör. Bästa efterrätten i livet hittills, no doubt. Frågade servitören om jag kunde få ett ljus eller tomtebloss i min cheesecake eftersom att jag fyller år, men då svarade han att "we had a guest once that caught herself on fire and ever since that we're not allowed to give out candles" så fick jordgubbar, en flagga och extra chokladsås istället. Jag satt där hur länge som helst. Det var så fint. Och skönt. Och gott. Och underbart. Och för första gången i mitt lilla liv kände jag mig så vuxen på något vis (!) Måste ju vara för att jag fyller 20 idag lolz 🎈

Köpte knallrosa mjukisbrallor i födelsedagspresent åt mig själv på Victoria's Secret och tog sedan bussen tillbaka till South Beach vid 17-tiden. Märkte när jag kom hem att båda (!) mina nipplecovers ramlat av någon gång under dagen. Så nu ligger dom någonstans downtown och ser fräscha ut. Kanske på Victoria's Secret? Kanske under bordet på Hard Rock Café? Kanske på sätet jag satt i på bussen? Vem vet, inte jag. Hoppas ba på att ingen bevittnade ögonblicket de ramlade av *:-)))*

Ikväll har jag bara legat på hotellrummet. Mitt. Skinn. Gör. Ont. Är knallrosa och ömmare än (???) kan inte ens ha kläder at this point för sömmarna skaver. Nu ska jag sova. Sry för milslånga blogginlägg men blir ju så när jag bloggar flera stycken all at once och har jättemycket att berätta. Nighty. Xoxo