Josephine

Mensen som styr mitt liv

En vecka varje månad mår jag fruktansvärt, hiskeligt apdåligt. Det kommer alldeles oförberett och så *pangbom* så fylls hela mitt inre av blixtångest. Mitt självförtroende går totalt upp i rök, plötsligt är jag bortglömd och oälskad och oduglig. Ingenting kommer att gå min väg och jag är sämst. Precis så. Så känns det.

Vad jag inte kopplar är att det ju alltid är i samband med mensen. Det är ju mensen som känner allt det där. Inte jag. Det finns säkerligen tusen olika slags mensmåenden. Och mitt är ett av de allra värsta skulle jag vilja påstå. Det tär på mig psykiskt. Och det finns ingenting som kan få mig att må bra just när det pågår. Jag måste genomlida veckan med allt vad det innebär.

Och här i London, här är det jättesvårt. För här är jag redan alldeles ensam. Känner mig redan liten. Jag tycker verkligen att det är skittufft just nu. Jag vet ju innerst inne att det är mensen som får mig att känna allt detta. Det är bara så svårt att inse det när man är mitt uppe i det. Nästa vecka kommer jag att vara glad igen. Och så kommer jag väl att inse att det var ju bara mensen den här gången med.

Sedan, inför nästa mensmånad, då ska jag samla all kraft jag har. Och så ska jag skratta mensen rakt i ansiktet. För det här håller ju inte. Mensen kan ju inte få styra alla mina känslor och beslut i en hel vecka.

Näe, nästa månad är det jag som bestämmer.

Londontjejen

Hej älsklingar!! Hur mår ni? Vad har ni för er? Har ni saknat mig? (Hoppas!!)

Nu tänker jag att det är på tiden att jag drar bloggtummen ur rumpan. Jag har ju varit här i London i en vecka och en dag nu. Det har varit så intensivt. Och jobbigt. Och härligt. Och svettigt. Och dyrt. Jag tänker absolut inte hymla med att jag minst en gång varje dag överväger att åka hem. Men jag vill ju inte hem egentligen. Jag vill bara slippa vara så himla ansvarsfull och ensam. Det är väl så det är.

Hur som helst så anlände jag förra onsdagen. Jag och min 34 (!) kilos resväska. Jag kallar henne för Morran (efter Morran i Mumintrollen, ni vet!!) eftersom att hon är stor och fruktansvärd. Ett riktigt monster. Och jag hade det inte lätt på tunnelbanan. Upp och ner för tusen trappor, byte av tunnelbana och bussbyten. Men tillslut ankom vi till mitt första hostel i Earl's Court. Jag träffade en del spanjorer som jag umgicks lite med, och ett par australienare som jag delade rum med första natten. Trevligt med lite sällskap.

Dagen efter åkte jag till Picadilly för att dela ut cv:n på Oxford och Regent Street. Skaffade även en ful liten Londontelefon och bokade tid för NI-nummer. SÅ HIMLA MKT PRAKTISKT, BLIR SNURRIG. Minns inte vad jag gjorde första dagarna ens. Det var rätt mycket gå runt runt runt, och väldigt lite mat och sömn. (Obs! Inget att ta efter. Är helt utmattad fortfarande)

Så hur som helst så gjorde Londontelefonen inte ifrån sig ett endaste litet pip på hela veckan. Vilket gjorde mig lite nedstämd *jätteotålig* Sen, i måndagsmorse, då rullade samtalen in. Ett efter ett. "Hej, vi vill att du kommer på intervju". Japp. Jättekul till en början men jag blev faktiskt helt galen till slut. Den slutade aldrig att ringa. Jag gick på två intervjuer i måndags, en i tisdags, en i onsdags, en igår och en idag. Jag har redan blivit erbjuden tre jobb. Jag har tackat nej till ett av de då det inte kändes bra i hjärtat. De andra två återstår att se. Jag ska få se kontraktet till ett av de på tisdag. Känns det bra så kör jag.

Idag har jag bytt hostel. Bor nu vid Hyde Park i mysiga Bayswater. Det här hostelet har gratis wifi, vilket det förra inte hade. Så jag är ändå rätt nöjd. Nu behöver jag bara ta tag i tvätten. Äger nu era inga vita plagg. Endast beiga, ljusbruna, gråskiftande. Jättefräscht.

På återseende kompisar. Kram

Livstecken

Hej, käraste ni!!! Ja, jag lever faktiskt. Utan wifi från måndag-onsdag i princip så fick jag en del oroliga meddelanden från familjen. Och jag klandrar de inte, för jag har varit en orolig själ myself.

Jag ska vara completely honest och berätta att - Fyfan vad dåligt jag mått sedan i måndags. Det började med att jag blev haffad av en backpacker från Belgien på flygplatsen, hon skulle till Negombo - vilket är åt helt motsatt håll från vad jag planerat att åka. Opåläst som jag var så hakade jag på henne. Och därefter har jag varit tvungen att limma ihop och omkonstruera alla trasiga skärvor av min plan som gick i kras.

Åkte dagen därpå vidare med buss till Kandy. Träffade på jättemånga människor med dålig energi (både backpackers och locals) som fick mig att känna mig otrygg och ledsen genom att utförligt berätta för mig hur försiktig jag måste vara som är så "ung och vacker" när jag reser ensam. Blev även informerad om hur någon annan ensam kvinnlig turist råkat ut för hemska saker tidigare. Happ. Fyfan vad snällt att berätta det för mig. Eller inte!!!

Så igårkväll ringde jag mamma. Grinade. Beklagade mig. Bad henne komma hit. Ville åka hem. Ville aldrig mer visa mig i offentligheten. Men som vanligt drog hon upp mig ur det svarta ångesthålet (som jag tyvärr allt för lätt trillar ner i när jag är i negativa människors sällskap).

Hur som helst! Imorse skrapade jag ihop det lilla mod jag hade kvar och så reste jag vidare på egen hand. Det känns helt fantastiskt. Jag känner mig glad igen. Och fri. Mest av allt fri. Vill aldrig mer känna mig sådär ledsen och otrygg som jag gjort dessa två dagar. Fy. Jag ska berätta mera och visa bilder senare ikväll.

Kram så länge till er.

Domedagen

Det är dags snart. Jag är alldeles nyanländ på Arlanda. Jag har precis shoppat loss på Apoteket och även införskaffat Spotify Premium, så nu är jag redo för vilken katastrof som helst.

Det blev (inte helt oväntat!!!) superjobbigt att kramas hejdå på Frösö Flygplats imorse. Gråtfest deluxe xtra allt, men med inslag av skratt förstås. Lilla familjen och min Jacob. Som jag älskar dem. Mina precious ones. Jag antar att mina medpassagerare nog tänkte, när vi stod där och snörvlade i kör, att "den där tjejen och hennes familj var liiiite väl dramatiska inför en liten flygresa ner till Stockholm bara??" Men äsch. Vad vet dem egentligen? Jag ska ju faktiskt vidare ända till Sri Lanka, sådeså.

Jag kan lyckligt meddela att min resfeber är som bortblåst. Jag lever i ett slags vakuum. Jag är här, men ändå inte. Mitt psyke har inte riktigt hunnit ifatt verkligheten ännu. Men det kommer väl så småningom. Jag ska alldeles strax checka in ryggan och strosa runt lite i taxfreeområdet. En av de sista meningarna Johanna sa till mig imorse var något i stil med: "Försök att inte slösa bort alla dina pengar på en massa trosor på VS nu bara det första du gör!" Så klok hon är, lillsissy. Hon vet om att jag 1. är fett fattig, och 2. VS är en tjejs allra värsta frestelse. Jag ska försöka att följa hennes kloka råd.

Nåväl. Vi ses i Sri Lanka, bloggisfansen mina!!

Bildbomben som glömdes bort

Här är de - bilderna från mitt paradis, aka New York City. Jag minns att jag, någon gång i april, skrev ett inlägg om hur jag inte var redo att blogga om resan än. Var inte redo för avslut. Idag - fjärde oktober är jag redo, tydligen. Så, här har ni. New York var allt jag drömt om och ännu mer och att jag tänker titulera mig som newyorker en dag har aldrig varit så tydligt. Tack New York för att du tog mig under dina vingar och uppfyllde alla mina förväntningar. Tack Samuel för att du lyste upp min första dag i stora staden. Och tack Malin för de fina kvällarna med dig i West Village och Meatpacking District. Och tack mamma för att du satte mig till världen.

Dagen innan domedagen

Shit-list:
1. Extrem separationsångest.
2. Massor av annan slags ångest.
3. Har inte börjat packa än. (P.s åker imorrn :-))
4. Jacob åkte ifrån mig imorse.

Hit-list:
1. Min lillasyster tog körkort i förrgår. *så stolt*
2. Idag ska jag få träffa mormor och morfar.
3. Jacob kommer hit ikväll.
4. Jag ska få se The Script live i mars. + tacklas med ilandsproblemens ilandsproblem. (Se bild ovan)

Idag är det dags att jag skärper till mig. Kan någon plz tala om för mig att de där väskorna inte kommer att packa sig själva, hur mycket jag än önskar? Micrat gårdagskaffe kanske ger mig lite styrka? Hoppas.