Josephine

Peppis till er, från mig

Jag har länge tänkt att jag ska skriva ett peppis-inlägg till er. Ett som handlar om vikten av att hitta sig själv, att älska sig själv, att lita på sig själv och att våga göra vad tusan man vill med sitt liv trots att det känns skitläskigt. Och så om hur viktigt det är att förstå att man kan så mycket, bara man vill. Man är inte beroende av andra människor, även om det många gånger känns så. Jag vet massor om detta, efter de äventyr jag varit med om det senaste året. Canada, Usa, Sri Lanka och London. Jag gjorde det på egen hand. Alldeles ensam. Och förstår ni hur mycket jag har växt som människa, tack vare detta?

Det har varit skitjobbigt, det har varit skitkul. Jag har skrattat tills jag vikt mig på mitten och jag har även gråtit mig till sömns fler nätter än jag kan räkna till. Jag har känt mig ensammast i världen somliga dagar, medan jag andra dagar har känt att jag inte behöver en enda människa förutom mig själv för att känna mig tillräcklig. Jag har träffat människor - snälla och elaka. Jag har fått otroligt många nya vänner. Jag har främst fått en ny bästis - mig själv.

Jag har ju gjort världens inre resa det här året. Alla utmaningar och nya platser. Motgångarna och medgångarna, de har ju lärt mig massor om vem jag är. Jag har lärt känna mig själv på ett helt otroligt sätt.

• Det spelar ingen roll om den där personen ogillar mig for no reason.
• Det spelar ingen roll om folk inte alltid förstår varför jag gör som jag gör ibland.
• Det spelar ingen roll om jag sticker ut från mängden. Det är fantastiskt att vara unik.
• Det är superviktigt att stå upp för mig själv när det inte känns rätt i hjärtat.
• Jag är min egen, och ingen annans.
• Det är fantastiskt att gå på bio ensam.
• Självklart kan jag ta hand om en 10-månaders bebis och en hel gård på egen hand.
• Jag är så mycket modigare än vad jag någonsin kunnat ana.

Det är några av de insikter jag kommit till, allt tack vare att jag packade väskan och slängde mig ut i världen. Jag har utöver det lärt mig att hantera kriser på bästa sätt, för let me tell you this much - man stöter på olika slags krissituationer när man är ute i världen. Men det är så det ska vara, och när man löst de så har man på köpet levlat i tuffhet!! Jag har också lärt mig att jag har friheten att vara precis vem jag vill, för även om någon fått en bild av att jag är på ett visst sätt, så betyder det absolut inte att det stämmer. Jag bestämmer dessutom vilka människor jag vill ha i mitt liv, för bara för att någon har råkat finnas där hela livet så betyder det inte att det alltid måste vara så eller att jag för den delen vill ha det så. Jag har lärt mig att det mesta löser sig, bara man aldrig någonsin slutar att kämpa på. Och det allra viktigaste jag har lärt mig är att jag är så himla asgrym, precis som jag är. Jag är så glad att jag bröt mig loss från mitt lilla hemmaliv och gav mig ut för att skapa det liv jag drömmer om. För det är ju det som är själva grejen. Att skapa och forma det liv man själv vill leva.

Ända sedan jag var liten har mamma och pappa bankat in i mitt och Johannas huvud att "tjejer, glöm inte att ni är bäst", "allt går om man vill" och "ni kan bli precis vad ni än vill bli när ni blir stora". Och visst tyckte vi att pappa var skitjobbig när han för hundrasjuttioelfte gången under en dag sa till oss att "ni är så duktiga och fina ni, prinsessorna!" Visst himlade vi kanske med ögonen och viftade bort det. Men jag förstår nu i efterhand att de under hela vår uppväxt har odlat något i våra bakhuvuden. Ett slags lugn och en självsäkerhet på något vis. Och för det är jag de evigt tacksamma. För det är jätteviktigt att vi förstår det. Hur otroliga vi är alltså. Och att vi kan klara precis vad vi än vill ta oss an.

Därför vill jag tala om för er nu, mina kära bloggläsare, att ni är helt fantastiska. Ni är unika och roliga. Ni är modiga och ni har alla verktyg ni behöver för att leva det liv ni vill leva (om ni inte redan gör det förstås!) Ni behöver ingens bekräftelse eller godkännande för att göra vad tusan ni vill. Det är bara att köra på. Prova på så många nya saker ni bara kan. Ni pngrar bara allt ni inte gjorde. Kasta er ut i otrygghetens famn och låt livet hända. För livet är så spännande och *hela världen är så underbar*

Jag lovar att ni vågar, ni också. Jag hejar på er. ❤️

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas