Josephine

"You will never be completely at home again, because part of your heart will always be elsewhere. That is the price you pay for the richness of loving and knowing people in more than one place."

Det är nu officiellt 1 maj även i Canada. Det betyder att det officiellt är torsdag, vilket i sin tur betyder att det är en vecka (7 små dagar???) kvar tills jag flyger till Stockholm. Det är jättemärkligt. Det är som att jag vet om det, men jag förstår det inte. Jag kommer ju att somna i min säng på mitt lilla flickrum i Kingsta nästa söndag. (???)

Har det verkligen gått 4 månader sedan jag stod på Östersunds tågperrong den där torsdagsmorgonen och cried my eyes out, så att säga? ( MMM svengelska<3 har ju blivit så himla internationell dessa månader att mitt engelska ordförrådd bara förökat sig och liksom utplånat delar av min svenska i vissa sammanhang!!) Ja, tydligen. Tiden går fort när man har roligt, tydligen. *klyschig* retar alltid Jacob för att han jämt säger så fruktansvärt klyschiga saker. MEN jag är ju inge bättre själv, tydligen.

Många frågor har poppat upp i lillhövvet nu. Finns det en värld bortom Atlanten? Var det Östersund det hette, den där staden jag bodde i? Vadå, har jag en mamma? Och kanske den allra största frågan - Vem är jag i Sverige?

Det kan tyckas verka underligt, det här. Men det är väldigt märkligt, alltihop. Jag ska nu alltså lämna en värld jag byggt upp ett liv i. Det är väldigt förrvirrande att inse. Jag har ju så många minnen här nu. Och tryggheter och hatsaker och meningsfulla relationer och rutiner. Allt det ska jag bara lämna snart. Det är märkligt.

Jag har mycket att lägga i min erfarenhetsryggsäck. Upplevelser, intryck och lärdomar. Några kvadratcentimeter av mitt hjärta kommer ju att stanna här - både i Canada och i USA. Men jag kommer att återvända till Sverige som en lite tuffare, mer självständig, gladare och modigare människa. Allt det jag varit med om har format mig till en starkare person. Jag har fått det bekräftat för mig att jag vill så mycket. Att jag vågar så mycket. Klarar av så mycket. Det är oersättligt.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas